Nowy temat Wróć do listy tematów

sudoku 2016

napisał Aldona1987 | 15.02.2016 08:22

Dzień dobry, brałam udział w sudoku po raz pierwszy. Chciałabym podzielić się kilkoma uwagami, które mogą być pomocne w przyszłych zawodach. Formularz z zadaniami nie posiada numeracji stron (gdybym sobie nie zszyła po wydrukowaniu kartek to bym nie wiedziała jaka jest kolejność. Nagłówki "nazwy każdego sudoku" powinny nazywać się tak samo w formularzu na www, w którym wpisuje się już odpowiedzi, nie pytanie 1, pytanie 2, pytanie 3.... W moim przypadku powodowało to, że musiałam za każdym razem policzyć przy którym numerze sudoku jestem. Formularz mogłam pobrać dopiero 5 minut po 12, gdy było już widać pełne hasło. Początkowo widziałam tylko 20. Pozdrawiam.

Odpowiedz

Mam podobne odczucia. 1. Brak numeracji stron, a chociażby numeracji zadań, był niepotrzebnie utrudniający wypełnianie formularza. 2. Przydałyby się nazwy zadań w formularzu odpowiedzi. 3. Miałem wrażenie, że czas na serwerze jest opóźniony o około minutę w stosunku do mojego komputera. Nie miało to większego znaczenia, ale może warto się temu przyjrzeć. Być może problem występował też u innych użytkowników. 4. Problem z hasłem to osobny temat. Dodam tylko, że można było podejrzeć źródło strony, a tam już hasło wyświetlane było prawidłowo. Poza tym dziękuję organizatorom za wkład i poświęcenie jakie włożyli w przygotowanie tych zawodów. Nie traktujcie tego posta jako wyrzut, tylko jako informację, co można jeszcze poprawić. Pozdrawiam

napisał fenix86 | 15.02.2016 13:23 | Odpowiedz

tak, było to trochę upierdliwe z tym brakiem numeracji. ale bez przesady, tylko trochę. ponumerowałem sobie na stronie z listą zadań wszystkie zadania i wyszukiwanie było łatwe. swoją drogą bardzo fajne zadania

napisał sudpol | 15.02.2016 19:44 | Odpowiedz

Po Sudoku miałam podobne odczucia, brak numeracji bardzo utrudniał - stresował i rozpraszał uwagę, która potrzebna była do rzeczy ciekawszych niż odliczanie numerów zadań :) I dlatego teraz, po Łamigłówkach, tym serdeczniej dziękuję Organizatorom, że w tych eliminacjach zadania były ponumerowane (wtedy już numery stron są zbędne), a także że zaznaczono które wiersze/kolumny należy podać w rozwiązaniu (w przykładach tego brakowało). Wykonujecie świetną robotę, tak trzymać!

napisał krezka | 28.02.2016 20:46 | Odpowiedz

Partnerzy Fundacji:

Britnet LockMe ER Champ
Facebook - Odwiedź nas
Należymy do World Puzzle Federation WPF
Wszelkie prawa zastrzeżone | Copyright Sfinks 2012
Projekt i wykonanie: WhyBlack